Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Boj o nenarodené deti môže mať obete z radov starších ľudí

.eugen Korda .názory

Potrat, eufemisticky nazývaný aj umelé prerušenie tehotenstva, nie je dobrá vec, nech sa udeje v ktoromkoľvek dni, týždni či mesiaci gravidity. Vždy vedie k zabitiu nenarodeného človeka, ktorý nemá žiadnu šancu brániť sa alebo povedať, že toto nechcem.

Eugen Korda

svojim spôsobom je to štátom tolerovaná vražda. Obhajcovia potratov tvrdia, že do nejakého termínu to vlastne človek ani nie je. Otázkou teda je, čím ten zárodok či plod je?

Zhlukom nesvojprávnych buniek alebo človekom, ktorý si zaslúži našu ochranu a lásku? Väčšina príčetných ľudí musí uznať (a aj to uznáva), že je to ľudská bytosť, ktorá len potrebuje nejaký čas na to, aby sa mohla rozvinúť do plnosti.

Potrat, teda umelé prerušenie tehotenstva, túto šancu plodu definitívne berie. V národnej rade už celé týždne proti sebe bojujú dve skupiny poslancov, ktorí reprezentujú odlišné pohľady na podmienky za akých je možné z rôznych dôvodov tehotenstvo prerušiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite