Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Ireny Bihariovej z PS: Métou by malo byť vybudovať „slovenský Oxford“

.irena Bihariová .názory

Predstavitelia štyroch mimoparlamentných strán sa vyjadrujú k aktuálnym reformám školstva. Všetci sa zhodujú, že predstavené reformy sú nedostatočné. Návrhy oslovených politikov sú podstatne ambicióznejšie. Medzi ich odporúčaniami môžeme nájsť široké spektrum tém - od dôrazu na reálnu prax, cez národnostné menšiny, až po umelú inteligenciu.

keď Progresívne Slovensko pri svojom vzniku ohlásilo tému vzdelávania ako jednu zo svojich kľúčových priorít, časť kritických hlasov to vyhodnotilo ako nováčikovskú neschopnosť reflektovať voličský dopyt. Dnes sme azda predsa len o kúsok ďalej. 

Teší ma, že aj súčasná vláda pripúšťa tému vzdelávania na zoznam reformných zámerov. Možno ju k tomu priviedlo odhalenie plagiátov v diplomovkách, možno naozaj chápe, prečo sa musí stáť vzdelávanie politickou prio­ritou: budúcnosť Slovenska totiž neleží v montážnych halách, ale vo vzdelanej, tvorivej a odolnej spoločnosti. Takej, ktorá je imúnna proti vplyvu dezinformačných prúdov a ktorá je pripravená prevziať iniciatívu pri tvorbe odpovedí na výzvy 21. storočia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite