Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Miriam Lexmann z KDH: Svet detí a dospelých by sa mal prepájať, nie vzďaľovať

.miriam Lexmann .názory

Predstavitelia štyroch mimoparlamentných strán sa vyjadrujú k aktuálnym reformám školstva. Všetci sa zhodujú, že predstavené reformy sú nedostatočné. Návrhy oslovených politikov sú podstatne ambicióznejšie. Medzi ich odporúčaniami môžeme nájsť široké spektrum tém - od dôrazu na reálnu prax, cez národnostné menšiny, až po umelú inteligenciu.

len za ostatných dvadsať rokov klesol podiel potreby manuálnej práce o 20 percent. Naopak, o 27 percent vzrástla potreba služieb. Výrazne sa nám mení trh práce a štruktúra potreby pracovných síl, ako predpovedá OECD v súvislosti so 4. priemyselnou revolúciou.

Tá sa vďaka každodennej rozsiahlej online činnosti či robotizácie vo výrobe stáva čoraz samozrejmejšou súčasťou života. A bude ešte viac. Sme na to pripravení?

 Dnes je už neprehliadnuteľný fenomén umelej inteligencie (AI), ktorému – ak nechceme zmeškať vlak – musíme prispôsobiť aj vzdelávací proces a zároveň v digitálnej dobe ochrániť dôstojnosť človeka, ktorý musí stáť v centre technologického rozvoja.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite