Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zemka: Ruský čaj a šok

.tomáš Zemko .názory .spoločnosť

Opakovaný vtip nie je vtipom. Vyzerá to tak, že za múrmi Kremľa toto vôbec neplatí. Inak by režim Vladimira Putina neskúšal likvidovať oponentov jedom.

Tomáš Zemko

nedá sa zabudnúť. Každý novinár si bude pamätať, kde sa nachádzal 26. februára 2018. V ten deň začali doobeda blikať na mobiloch správy, že zavraždili novinára a jeho snúbenicu. V kľúčových dejinných momentoch si človek zapamätá, kde sa nachádzal a čo robil, podobne ako v čase teroristického útoku na Dvojičky. V deň zverejnenia správ o vražde som sa viezol v električke z bratislavskej Hlavnej stanice na Hviezdoslavovo námestie. 

Krátko predtým, ako som vystupoval, som sa dozvedel strašnú novinu. Odvtedy ubehlo vyše dva a pol roka a údajní objednávatelia vraždy ešte stále nie sú odsúdení. Údajní preto, lebo podľa senátu súdu v zložení Sabová, Matel a Stieranka nie je dostatok dôkazov na ich odsúdenie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite