Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podpredseda Za Ľudí: S Hlasom áno, ale...

.šimon Jeseňák .filip Vačko .názory

Podpredseda Za ľudí a štátny tajomník na ministerstve spravodlivosti Michal Luciak v rozhovore pre Pravdu priznal, že by si vedel predstaviť spoluprácu so stranou Hlas bývalého premiéra Petra Pellegriniho. Keďže ide o prvého príslušníka koalície, ktorý niečo podobné pripustil, jeho vyjadrenie neprekvapivo vyvolalo veľký rozruch.

Šimon Jeseňák

Peter Pellegrini svoju stranu Hlas prezentuje ako poctivú alternatívu voči strane Smer. No tomu, samozrejme, okrem bývalých voličov Smeru neverí nikto. Pellegrini totiž v Smere pôsobil 20 rokov a za ten čas zastával viaceré významné funkcie – až po tú najvyššiu, premiérsku.

Peter Pellegrini sa za celý ten čas žiadnym spôsobom významne neozýval voči aktivitám Smeru. Či už išlo o rôzne štvavé politiky a demagógiu, alebo o korupčné škandály. Predstava, že Pellegrini bol 20 rokov v Smere ticho a poslušne pracoval, no zrazu sa od toho všetkého kompletne dištancuje, je smiešna. Keď teda niekto pripustí spoluprácu s Pellegrinim a Hlasom, je to prakticky totožné, ako keby pripustil spoluprácu s Ficom a Smerom.

teoretická spolupráca

Redaktor Pravdy sa Luciaka spýtal, či by si so stranou Hlas dokázal teoreticky predstaviť spoluprácu. Luciak takúto možnosť teoreticky pripustil, no na začiatku aj na konci svojej odpovede zdôraznil, že ide len o jeho vlastný názor, nie názor strany Za ľudí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite