Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto je štátny tajomník Lukáš Kyselica

.eugen Korda .názory

Prečo by sme mali spozornieť pri poznaní, že sme si v parlamentných voľbách zvolili do parlamentu tajného spolupracovníka Vojenského spravodajstva?

Eugen Korda

Lukáš Kyselica, policajt, ktorý niekoľko rokov vyšetroval kauzu Gorila a ktorý nakoniec z polície odišiel, aby sa v hnutí OĽaNO uchádzal o poslanecké kreslo, celý čas pracoval ako tajný príslušník pre Vojenské spravodajstvo. 

Podľa Denníka N sa k spolupráci vraj mohol zaviazať preto, aby mal o 300 euro vyšší výsluhový dôchodok. Teda niečo, čo sa dá pochopiť, ale celkom určite nie chváliť. To, že sa takto uchádzal na kandidačnej listine hnutia OĽaNO o poslanecký mandát je však fakt, ktorý spochybňuje jeho dôveryhodnosť.  Ale nielen to. Ak pracoval v utajení ako príslušník tejto služby (a to asi musel, ak chcel poberať vyšší dôchodok) tak bol vlastne príslušníkom ozbrojených síl SR a tí sa podľa zákona nesmú uchádzať o volené politické funkcie. Súčasný štátny tajomní tak vedome porušil zákon.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite