Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Šimona Jeseňáka: Matovič neverí ani vlastným poslancom, verejnosť neverí sudcovi Trubanovi

.šimon Jeseňák .názory .týždeň

Podľa Igora Matoviča by koalícia bez Sme rodina nevydržala. Traja poslanci by sa totiž podľa neho dali kúpiť. Koho to teda doviedol do parlamentu? A kto to stojí na čele Špecializovaného trestného súdu? Sudca, ktorý nepovažoval väzbu pre Bödöra za opodstatnenú.

Šimon Jeseňák

igorov Boris, Borisov Igor

Igor Matovič sa vyjadril, že v prípade, ak by z vládnej koalície odišla strana Sme rodina, vládna koalícia by nevydržala. Hoci by aj bez Sme rodina mala vládna garnitúra 78 poslancov. Iste, vládna koalícia by už nemala ústavnú väčšinu, no stále by mala dostatok poslancov na presadenie valnej väčšiny návrhov. Kollár navyše nemal v minulosti problém za „dobré“ návrhy hlasovať ani s fašistami, takže hlasovať a podporiť dobré a pre ľudí prospešné návrhy by dokázal i z inej stoličky, ako tej určenej pre predsedu parlamentu. 

Matovič však povedal, že ak by mala vládna koalícia len 78 poslancov, tak by sme v septembri zistili, že traja poslanci vládnej koalície boli kúpení. Ešte raz a pomaly, premiér najsilnejšej strany verejne priznáva, že minimálne traja poslanci vládnej koalície, s vysokou pravdepodobnosťou z poslaneckého klubu OĽaNO, sú Judáši, ochotní zradiť za pár drobných.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite