Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini hovorí: Robia to ako my, len na väčšieho hulváta

.eugen Korda .šimon Jeseňák .názory

Tak teda takto! Naozaj uznávam, s akou vehemenciou dokáže pán Pellegrini skoro každý deň kritizovať súčasnú vládu za to, že robí to isté, čo celé roky robil vo svojej rodnej strane Smer on.

Eugen Korda

niežeby som schvaľoval všetko, s čím vyjde na verejnosť pán Matovič. Naopak, som kritikom mnohých jeho krokov a rozhodnutí, ale pripadá dosť nemiestne tváriť sa, že práve Pellegrini a hlavne jeho budúca strana budú strážnymi psami našej demokracie. Je to neuveriteľné. 

Neviem presne, čo OĽaNo pred voľbami sľubovalo. Áno, asi hovorili o transparentných výberových konaniach na pozíciách v štátnej správe. Pravdou však je, že prednostov okresných úradov schvaľuje vláda a je len na nej, koho na tieto pozície vyberie a nakoniec aj schváli. Je len ťažké si predstaviť, aké kritériá by mali uchádzači spĺňať a kto by menoval komisie, ktoré by týchto úradníkov vyberali. 

Bol by to dlhý proces, výsledkom ktorého by boli aj tak skoro určite zmanipulované výberové konania. Jednoducho, vláda na týchto miestach musí mať ľudí, ktorí sú nielen odborne zdatní, ale hlavne sa im dá veriť a disponujú aspoň elementárnou slušnosťou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite