Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Šimona Jeseňáka: Ribbentrop-Molotov Vol. II

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Potom, čo Fico vyhlásil, že prejavy slniečkarstva v strane tolerovať nebude, prišlo aspoň jemné hryzkanie Petra Pellegriniho, ktorý sa odhodlal na heroický počin: dovolil si vytiahnuť hlasovaciu kartu a tým aspoň nehlasoval za to, vziať na vedomie Patakyovej správu. Malý krok pre ľudstvo, o čosi väčší pre Pellegriniho odchod zo Smeru?

Šimon Jeseňák

Ribbentrop-Molotov Vol. II

Poslanci z poslaneckých klubov ĽSNS a Smer-SD sa na spoločnej tlačovej besede potešili z toho, že sa parlamentu podarilo odmietnuť predkladanú správu ombudsmanky Márie Patakyovej. Prirodzené predvojnové spojenectvo medzi fašistami a (krypto)komunistami je teda úspešne obnovené i oficiálne v poslaneckých laviciach. Mnohí si ešte pamätajú na prejavy predsedu Smeru Roberta Fica, ktorý sa zastrájal, že on s fašistami nič mať nebude. Nuž, opak je pravda. Komunizmus a fašizmus nikdy neboli dvoma stranami jednej mince, ale rovnako totalitnými a obludnými režimami. Rozdiel medzi poslancom, ktorého meno sa nevyslovuje, a Mariánom Kotlebom alebo inými pohrobkami klérofašizmu je zanedbateľný. Na pozadí tohto spojenectva však napriek tomu, že Fico vyhlásil, že prejavy slniečkarstva v strane tolerovať nebude, prišlo aspoň jemné hryzkanie Petra Pellegriniho, ktorý sa odhodlal na heroický počin: dovolil si vytiahnuť hlasovaciu kartu a tým aspoň nehlasoval za to, vziať na vedomie Patakyovej správu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite