Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo by bolo, keby bol predsedom ústavného súdu Robert Fico?

.eugen Korda .názory

Keď sa objavili prvé informácie o kontaktoch sudcu ústavného súdu Mojmíra Mamojku s Marianom Kočnerom, bolo dosť nepravdepodobné, že sa tohto človeka podarí vyhnať z tejto dôležitej inštitúcie.

Eugen Korda

darmo bývalý Kočnerov poskok Peter Tóth vypovedal, že Marian Kočner tlačil na ctihodného sudcu, aby zariadil, že ho prepustia z vyšetrovacej väzby, darmo boli zverejnené kompromitujúce informácie z  telefonickej komunikácie, ktorá svedčila o ich nadštandartných až priateľských vzťahoch. Zdalo sa, že bude stačiť, ak pán Mamojka bude argumentovať tým, že Kočner nakoniec vo väzbe zostal, a tak nevidí najmenší dôvod, aby zo súdu dobrovoľne odišiel. 

Kariéra ústavného sudcu Mamojku sa však, našťasie, končí inak. Ani vtedy, keď predseda súdu Ivan Fiačan začal zbierať a preverovať informácie, ktoré mali potvrdiť či vyvrátiť Mamojkove zlyhania, a na základe ktorých mal rozhodnúť o disciplinárnom konaní, to nevyzeralo na takéto dramatické rozuzlenie. Zrejme sa však toho nazbieralo toľko, že pán Mamojka mal k dispozícii len dve riešenia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite