Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo v .týždni definitívne končím

.eugen Korda .názory

Nebolo to, samozrejme, ľahké rozhodnutie. Myslím si však, že príležitosť, ktorá sa mi nečakane naskytla, treba chytiť za pačesy a nenechať si ju ujsť.

Eugen Korda

v mojom veku je osviežujúce zistiť, že sa nebojím aj trochu zariskovať a hodiť za hlavu celú svoju novinársku minulosť. Spolumajiteľ a šéfredaktor .týždňa Hríb sa asi veľmi nepoteší, že mu to robím takto poza chrbát. Na druhej strane sa možno aj poteší, že sa zbaví starého frfloša, ktorému nikdy nič nebolo a nie je dobré. Dôvod môjho odchodu je jednoduchý. 

Dostal som fantastickú ponuku pracovať na príprave a nakoniec aj spustení projektu schránkových novín, ktoré bude vo svojej réžii vydávať vláda. Len niekoľko hodín po tom, ako som na úrad vlády poslal svoju žiadosť o prijatie, mi prišla kladná odpoveď. Nuž, to sa predsa neodmieta. Aj keď ani neviem, aký mi ponúknu plat. To však vlastne nie je až také dôležité. Pre Šéfa som ochotný pracovať aj zadarmo. Nejako z tej penzie vyžijem. Príležitosť sedieť mu po boku na redakčných poradách bude celkom nepochybne obohacujúca a  určite mi vynahradí nedostatok peňazí. 

Bude to náročný projekt. Šéf má však s vydávaním schránkových novín bohaté skúsenosti. Nielenže na nich dobre zarobil, ale pred rokmi ho prvýkrát dostali do parlamentu a odvtedy mu pomáhali vždy, keď sa blížili voľby. Zatiaľ síce neviem, ako sa noviny, pre ktoré sa chystám s plnou vervou pracovať, budú volať, ale to ani nie je podstatné. Veď budú zadarmo. Podobne ako tie Ficove vlaky či obedy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite