Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Denník z dobrovoľnej karantény, deň siedmy. Ministrom vnútra sa stane Roman Mikulec

.eugen Korda .názory

Tento denník začne nezáväzne, ale hneď po úvode prídu vážne témy.

Eugen Korda

6:30 Napísať každý deň niečo, čo by vás zaujalo, je nad moje sily a tak uvažujem, že z denníka sa stane občasník. V každom prípade, dnes bol krásny deň a ja som ho využil na to, aby slnko napumpovalo do mňa a do tela mojej manželky nejaký ten vitamín D. Odporúčam všetkým, ktorí majú možnosť bezpečne sa dostať mimo kataster hlavného mesta. Budeme ho ešte potrebovať.

11:00 Už poznáme mená ministrov Matovičovej vlády. Teda, budúcich ministrov. Ešte ich musí vymenovať prezidentka. Však si to hádam nerozmyslí. Najväčším prekvapením je meno nového ministra vnútra. Stal sa ním Roman Mikulec. Ten kedysi šéfoval vojenskej rozviedke. 

Neskôr sa ho ľudia, ktorých do vojenského spravodajstva presadil Róbert Kaliňák, snažili zdiskreditovať. Do auta mu umiestnili USB kľúč, na ktorom mal vraj vynášal utajené dokumenty. Bola to pomsta za to, že on a jeho, dnes už nebohý, spolupracovník Vladimír Suchodolinský, zhromaždili dôkazy o masívnom rozkrádaní, na ktorom sa podieľali vrcholoví funkcionári vojenského spravodajstva. 

Vtedajší minister obrany Martin Glváč ich však ponechal vo funkciách a Roman Mikulec celé roky na súdoch bojoval o svoju nevinu a česť. Sudca nakoniec vyniesol rozsudok, ktorý ho v plnej miere očistil. Niektorým ľuďom začne asi začalo poriadne „lepiť“. Pred Romanom Mikulcom však stojí mnoho výziev. Tá najväčšia sa volá „koronavírus“. Bude mať čo robiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite