Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moloch Vpravo – známy raper uráža opozíciu a podporuje ĽSNS

.michal Haman .názory

Raper Moloch Vlavo vydal videoklip, ktorý je súčasťou kampane ĽSNS. Podporou extrémne pravicovej strany prekročil jasnú hranicu hodnôt hip-hopu ako subkultúry.

Michal Haman

raper Moloch Vlavo mal svoju éru. Skupina Druhá strana, v ktorej bol spoločne s Mikym Morom, bola s albumom Duo v roku 2007 na slovenské pomery úspešná. S Mikym Morom sa však po rokoch rozhádal, Druhá strana ani po pokuse o oživenie už neexistuje a Moloch Vlavo si ide svoju sólo kariéru. 

Občas rozvíri slovenský internet diss songom, naposledy sa s Torulom pustil do Rytmusa, ľudí z Podzemgangu, HaHa Crew, Pil C-iho či raperov z H16. Svoj hudobný neúspech skúsil zvrátiť nadávaním na tých úspešnejších.

Moloch Vlavo svojou najnovšou piesňou „Čo keby“ však prekročil rubikon tak, ako doteraz žiadny iný raper na Slovensku. 

Verejne podporil politika, ktorý kandiduje do parlamentu za ĽSNS. To tu ešte nebolo. Videoklip k tejto skladbe si podľa záverečnej obrazovky objednala Kotlebova strana. Hoci sa Moloch sústredí na konkrétneho kandidáta Mareka Géciho, ktorý je zároveň predsedom strany Priama Demokracia, jeho skladba otvorene podporuje človeka na kandidátke kotlebovcov. Ide teda o priamu podporu strany ako takej.   

Podporu ĽSNS môžeme vycítiť aj z obsahu videa. Moloch Vlavo ponúka videoklip, ktorý je obsahovo aj vizuálne podobný tým smeráckym. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite