Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najlepší program? Ten, čo je v súlade s našou ideológiou

.martin Vančo .názory

Média a verejnosť by nemali bezhlavo preberať hodnotenia politických programov, ktoré sú plné ideologických skratiek. Takým je aj najnovšie hodnotenie od think-tanku INESS.

Martin Vančo

ak sa akákoľvek organizácia snaží o hodnotenie predvolebných programov, očakávame od nej expertízu v oblasti, ktorú hodnotí. 

Ekonomický think-tank INESS včera publikoval hodnotenie programov v oblasti školstva. Pustili sa do toho, hoci sa vo svojich aktivitách venujú školstvu len okrajovo. 

Výsledkom je ideologický balast bez akejkoľvek pridanej hodnoty, ktorý však bude aj tak vo verejnosti rezonovať ako „veľké hodnotenie expertov“. Svedčia o tom titulky v médiách.

Základná metodika hodnotenia INESS-u by sa dala zhrnúť takto: čím viac deregulácie, decentralizácie a trhových princípov v školstve, tým lepšie hodnotenie. 

A tak sa stalo, že ako najlepší im vyšiel program pravicovej SaS-ky, na ktorého tvorbe sa mimochodom analytici INESS-u podieľali, len to vo svojej analýze neuvádzajú. (pozn.: nespolupracovali na programe školstva) 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite