Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

O nezhodách v NATO, nepotrestaných zločinoch na Malte aj predvianočných správach z NR SR

.matúš Dávid .názory ..týždeň

Čo nám ukázali poslanci parlamentu v predvolebnom ošiali? Kto koho urazil počas summitu Severoatlantickej aliancie? A prečo ešte nepotrestali vrahov maltskej novinárky Galiziovej?

Matúš Dávid

dobré a zlé správy

Prvý decembrový týždeň nám poslanci NR SR opäť ukázali, za čo (ne)vedia zahlasovať v predvolebnom a predvianočnom ošiali. Za zmienku stoja najmenej štyri novely zákonov. Zlou správou je, že povinné očkovanie nebude podmienkou pre prijatie dieťaťa do škôlky.

Politikárčenie znovu vyhralo nad zdravým rozumom, čo tam po vede, modernej medicíne a budúcnosti verejného zdravia. Dobrých správ je, napočudovanie, viac. Možnosti dočasne pozastaviť výkon funkcie sudcu a prokurátora sa rozšíria a hlasovania Súdnej rady budú po novom verejné. Krok správnym smerom je aj zrušenie nároku na vyplácanie platu poslancov po zániku ich mandátu pre právoplatné odsúdenie za trestný čin.

A napokon, poslanci odmietli nové obmedzenia prístupu žien k bezpečnému a legálnemu vykonaniu interrupcie. Je to dobre, pretože návrhy z dielne poslankýň koaličnej SNS boli v rozpore nielen s právom na prístup k vedecky overeným informáciám, ale aj s medzinárodnými ľudskými právami a porušovali by právo žien na ľudskú dôstojnosť.

nezhody a dohody

Predohra a prvé hodiny „narodeninového“ samitu Severoatlantickej aliancie v Spojenom kráľovstve chvíľami pripomínali pochabosť loptošov z aliančnej škôlky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite