Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Generálny prokurátor brzdí vyšetrovanie a kryje hlavne seba

.eugen Korda .názory

Čo sa deje, keď sa do vyšetrovania vloží ten, kto po dvojnásobnej vražde novinára a jeho snúbenice sľúbil rozpútať peklo? V niektorých kauzách zavládne na dlhý čas bezvetrie.

Eugen Korda

hovorím tu o Jaromír Čižnárovi, ktorého do kresla generálneho prokurátora protizákonne pretlačil Robert Fico, jeho dobrý známy a kamarát zo štúdií. Vraj preto, že je to odborník, slušný človek a prokurátor, ktorému sa dá na sto percent dôverovať. 

O čo teda ide? Nuž, o tú videonahrávku, v ktorej Marian Kočner „péruje“ Dobroslava Trnku za to, že zneužil jeho „dobrotu“ a pokúsil sa s nahrávkou Gorily, ktorú si v jeho prokurátorskom trezore uložil, vydierať ctihodného Jaroslava Haščáka z Penty. 

„Čižnárovi tak bolo zjavne prednejšie chrániť seba samého a svojho priateľa zo štúdií, expremiéra Roberta Fica, ako právo a spravodlivosť.“

Celé mesiace sa novinári aj verejnosť domnievali, že vyšetrovanie tejto kauzy zaspalo na polícii a že práve tá sa ju snaží nejakým spôsobom zmiesť zo stola, uspať ju do zabudnutia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite