Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Šimona Jeseňáka: DNA Smeru a Bélov charakter

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Smer a jeho DNA nezmení ani sympatická tvár Petra Pellegriniho. To, že sa SMK nedohodla na spolupráci s Mostom je najpozitívnejšia správa týždňa.

Šimon Jeseňák

stále nové politické strany nás presviedčajú, že ony vyriešia všetky naše problémy a zabezpečia nám raj na zemi. A my im chceme veriť. 

Smer má DNA mafie

Keď Daniel Lipšic počas prvej vlády Mordoru v zložení Smer, SNS a HZDS v pléne parlamentu povedal, že prvá vláda Roberta Fica bude mafia friendly, nemal celkom pravdu. Keď o pár rokov neskôr povedal exprezident Andrej Kiska, že Slovensko je mafiánsky štát, mal k pravde bližšie. 

Dnes vieme s určitosťou, že akákoľvek vláda, v ktorej bude sedieť čo i len jeden poslanec, ktorý bol s touto stranou spojený alebo za ňu kedykoľvek a kamkoľvek kandidoval, tak sa Slovensko nezmení „ani len vizuálne“. Strana Smer je od svojho vzniku mafiánsky projekt a nič na tom nezmení ani sympatická tvár Petra Pellegriniho. 

Korupcia, klientelizmus a babráctvo sú v DNA Smeru vpísané tak hlboko, že tá strana je nereformovateľná. Blúznenie o zmene Smeru je rovnakou fantazmagóriou ako komunizmus s ľudskou tvárou. Smer zrejme končí a možno bude na istý čas nahradený niečím lepším. Na druhej strane je latka položená tak prekliato nízko, že to nebude neprekonateľná prekážka.

Charakter rozhodol

Strana Most-Híd vstúpila dobrovoľne do koalície so stranou Smer a SNS. To je jediná podstatná informácia, ktorú potrebuje volič vedieť na to, aby túto stranu už nikdy nevolil. 

„Strana Smer je od svojho vzniku mafiánsky projekt.“

Martin Glváč v komunikácii s Marianom Kočnerom píše: „Som zvedavý, ako to dopadne. Ja si myslím, že Smer, Most, SNS a päť utečencov zo Siete. Síce Béla dnes robil tanečky, ale inak asi nemôže. O týždeň nato povie, že ,Kotleba‘ a bude súhlasiť.“ Béla Bugár nakoniec s mafiánskou koalíciou súhlasil. Strana Most-Híd sa stala spolutvorcom a podporovateľom obludného režimu, ktorý tu vyrástol. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

Ich zlyhanie je o to horšie, že svojim voličom klamali. Slovensko oblepili bilbordmi s heslom „Charakter rozhoduje“ a mali svätú pravdu. Charakter naozaj rozhodol. O Bugárovi a Moste mali mnohí z neznámych príčin ilúzie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite