Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kmotrík svojím postojom riskuje, že príde o slušného diváka

.dávid Jackanič .názory

Derby zápas medzi futbalovými klubmi ŠK Slovan Bratislava a Spartak Trnava bol opäť vybičovaný. Dianie počas predĺženia je varovným signálom pre organizátorov.

to, že konečne stojí národný futbalový štadión, ktorý je zároveň domácim štadiónom ŠK Slovan Bratislava, je rozhodne dobrá správa. Odhliadnuc od pozadia výstavby štadióna či od toho, že pri štadióne stále vidíme žeriavy a robotníkov.

Pozitívnym faktom je aj to, že na štadión si nachádza cestu väčšie množstvo fanúšikov, ako za ostatných sedem rokov, keď hral Slovan svoje zápasy na Pasienkoch.

V hľadisku dnes vidno mladých či starých, ktorí si prišli, väčšinou v nedeľné popoludnie, pozrieť zápas svojho klubu. No vidíme tam aj kompletné rodiny s deťmi, ktoré prišli úprimne a slušne povzbudzovať „belasých“. Donedávna nevídaný jav.

Veľký problém je však v sektore C, ktorý je umiestnený za jednou z brán futbalového ihriska. Na každý zápas tam príde veľká skupina domácich Ultras, ktorí však okrem hlasného povzbudzovania často prechádzajú do prízemných urážok súperov Slovanu. 

„Ak by sa niečo podobné stalo v zahraničí, útočníkovi by zakázali vstup na štadión na niekoľko rokov, možno aj doživotne.“

Je pravda, že bez týchto nakrátko ostrihaných pánov by bola často na štadióne komorná atmosféra. Zároveň je pravda, že na štadióne tvoria menšinu, ktorá svojím správaním odpudzuje a doslova vyháňa slušných fanúšikov.

na Trnavu prídu aj tí, ktorí sa celý rok na štadióne neukážu

Zápasy s Trnavou bývajú špeciálne. Bolo to tak na Pasienkoch a je to tak aj teraz na Tehelnom poli. Viac fanúšikov, viac pyrotechniky, ale aj viac násilia a prípadného nebezpečenstva. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite