Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Matovič má geniálny plán. Ako zničiť opozíciu

.eugen Korda .názory

A je to tu! Igor Matovič si pozval novinárov v deň, keď si pripomíname patrónku Slovenska – Sedembolestnú Pannu Máriu, aby oznámil, že to bude práve on, kto spasí Slovensko.

Eugen Korda

vraj má plán, ako ho definitívne vytrhne z rúk arcidiabla menom Robert Fico a pod svojimi krídlami zjednotí opozíciu. Vraj stačí, ak sa aj zvyšok opozície pripojí k jeho geniálnemu plánu. Naozaj chvályhodná snaha, keby sa za ňou neskrývala obyčajná snaha odlákať voličov najmä Hlinovej strane a strach o budúcnosť Obyčajných ľudí a Nezávislých osobností. 

Matovič tvrdí, že KDH chce spolu s Progresívnym Slovenskom oklamať voličov a dva roky po voľbách umožniť registrované partnerstvá. Nuž pravda je taká, že KDH s ničím takým nesúhlasilo a nezaviazalo sa, že by o týchto témach vôbec hlasovalo. Naopak, vyhradilo si právo z možnej koalície vystúpiť. Čo je na tom zlé? 

Pán Matovič akosi pozabudol, že prvýkrát do parlamentu dostal na pleciach Sulíkovej SaS, ktorá registrované partnerstvá presadzovala vo svojom programe. To mu vtedy neprekážalo? Ak má byť toto ten kľúčový plán ako zbaviť Smer moci, pre ktorý rozvinul pred luxusnou bytovkou Bonaparte obrovský transparent, tak nech nás ochraňujú všetci svätí. 

Ale to ani zďaleka nie je všetko s čím „záchranca Slovenska“ dnes prišiel. Vraj do vlády nepôjde s nikým, kto by chcel zobrať ľuďom sociálne istoty. Nuž otázkou je, či to nebolo aj OĽaNO, ktoré viackrát veľmi ostro a správne kritizovalo Ficove sociálne balíčky vrátane vlakov a obedov „zadarmo“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite