Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O takmer Ficovom týždni a nádeji v budúcnosť

.michal Magušin .názory ..týždeň

Fico po dlhšej dobe znova sršal dobrou náladou, no uplynulý týždeň nebol o ňom, ale o trasúcich sa pilieroch moci slovenskej štátnosti.

Michal Magušin

takmer Ficov týždeň

Zvonka sa chvíľu zdalo, že spor medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim je už taký veľký, že sa vec zúži na diskusiu o čase a spôsobe premiérovho odchodu. Tento dojem čiastočne vyplýval z túžby novinárskej obce po „mäse“, teda dramatickom dianí, ale aj z reálnych rozporov (Kalavskej reforma, Gašpar na kandidátke) a „overených informácií“ zvnútra Smeru. 

Na konci týždňa teda nejeden zainteresovaný komentátor cítil trpkú príchuť pocitu, že sa dal predčasne a lacno zmiasť starými trikmi politických matadorov, medzi ktorými má Fico nepochybne „pole position“. 

Vskutku, v istom momente by sa mohlo zdať, že to bol Ficov týždeň. Na tlačovke k minimálnej mzde sršal starou známou energiou, dokonca sa zdalo, že si početné novinárske otázky užíva. Pellegrini, ktorý zrejme doteraz sám nevie, či by dokázal nájsť v sebe silu zo Smeru odísť, vyzeral vedľa Fica tiež vo svojej známej forme funkčného služobníčka pána predsedu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite