Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zvýš dane na mäso, zachrániš svet

.šimon Jeseňák .názory

Ďalšie zvyšovanie daní. Nemecká strana zelených navrhuje zvýšiť DPH na mäso. Dôvodom je ochrana životného prostredia a zlé životné podmienky zvierat.

Šimon Jeseňák

nemeckí socialisti prezlečení za ekológov opäť prišli s brilantným nápadom, ako vytiahnuť ďalšie peniaze z vreciek daňových poplatníkov. V mene svätej vojny za záchranu planéty sa rozhodli upraviť jedálniček slobodných ľudí. Mäso a chov zvierat totiž škodí životnému prostrediu, a tak ho treba poriadne zdaniť. 

V Nemecku platí 7-percentná DPH na predaj mäsa. Takéto nízke zdanenie je, pochopiteľne, tŕňom v oku zelených.

Vyššie zdanenie má za cieľ znížiť spotrebu mäsa, blahodarný efekt zvyšujúcej sa dane z tabakových výrobkov môžeme sledovať v priamom prenose, tak prečo podobnou optikou nepristúpiť i k mäsu a ďalším výrobkom? 

Táto snaha je však len novodobým pokusom o nastolenie kultúrnej totality. Štát nám chce diktovať to, ako máme žiť svoje životy. Už mu nestačí, že nám vezme pod hrozbou násilia dve tretiny príjmu. Progres nesmie byť zastavený, a tak je nám v mene zelenej križiackej vojny určované, čo máme jesť, kde môžeme fajčiť, alebo kedy si môžeme dať v krčme pivo. 

„Neomarxisti naberajú na sile a už sa neštítia naplno presadzovať svoje požiadavky na postupné potlačenie osobnej slobody. “

Ako povedal, český exminister zahraničných vecí, knieža Karel Schwarzenberg, zvýšenie DPH na mäso je „bezchybná výhovorka, ako obrať občanov o ich prachy. Ľudia budú naďalej chcieť mäso a budú platiť ako blázni“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite