Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sabatikal pre mladých a bohatých

.šimon Jeseňák .názory

Osem mesiacov pred voľbami sa začali preteky o najsociálnejšiu stranu. Do súboja s majstrami populizmu sa pustili i noví, nádejní politici. Rekreačné poukazy alebo ročná dovolenka?

Šimon Jeseňák

volebná kampaň pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami sa začala. Vládna koalícia plánuje dvihnúť minimálnu mzdu na sumu 580 eur. Predseda parlamentu Andrej Danko sa rozhodol, že rekreačné poukazy budú ľudským právom pre všetkých. Povinnosť poskytovať príspevok na dovolenku mali doteraz len firmy, ktoré zamestnávali viac než päťdesiat ľudí. SNS teraz navrhuje, aby všetci zamestnanci bez ohľadu na veľkosť firmy dostali príspevok na dovolenku.

Podľa vyjadrenia štátneho tajomníka ministerstva dopravy a výstavby Petra Ďurčeka (SNS) si viac než polovica slovenských obyvateľov nemôže dovoliť dovolenku, ktorá by trvala viac než štyri noci. Dôvod je jednoduchý a mimoriadne prekvapivý. Nemajú na to peniaze.

konkurujú v populizme

Časť opozície sa snaží stranu Smer a SNS predbehnúť zľava a konkurovať im v populizme. Michal Páleník zo strany Progresívne Slovensko sa rozhodol do týchto pretekov zapojiť. Navrhuje zaviesť sabatikal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite