Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Matúša Baňoviča: Cena za sociálne balíčky a návrat gazdu

.matúš Baňovič .názory ..týždeň

Koalícia sa po vzájomnej dohode rozhodla zaťažiť naše peňaženky sociálnymi balíčkami. Na čom sa nevedela dohodnúť, je počet kandidátov na ústavných sudcov, ktorých treba zvoliť.

Matúš Baňovič

Sociálne balíčky – zas a znova

Začala sa posledná predprázdninová schôdza Národnej rady, na ktorej sa má veľa vecí rozlúsknuť. Jednou z nich sú aj kandidáti na sudcov Ústavného súdu, no k tomu sa ešte dostaneme. Rovnako podstatné a pre naše peňaženky zaťažujúcejšie budú sociálne balíčky, s ktorými sa chce s nami rozlúčiť vládna trojka Smer, Most-Híd a SNS. Čísla, koľko to bude daňových poplatníkov stáť, sa rôznia; najviac sa skloňuje suma vo výške pol miliardy eur. 

Hlavné je, že máme zadarmo obedy (hoci nie úplne) a vlaky, ktoré zadarmo síce sú, no nie vždy dorazia do cieľa.

Rozpočet Slovenskej republiky príde o pol miliardy eur, s čím sa na tento rok nerátalo. S hrdo ohlasovaným vyrovnaným rozpočtom sa tak môžeme rozlúčiť. A záleží na tom vôbec? Veď hlavný strojca rozpočtu, bývalý minister financií Peter Kažimír, je už guvernérom Národnej banky Slovenska a nepotrebuje sa zaťažovať nejakým vyrovnaným rozpočtom. Dieru bude plátať niekto iný a my sa môžeme len „tešiť“, keď už príde to dlho ohlasované ekonomické ochladenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite