Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Odvážny obyčajný a neobyčajný Igor Matovič

.eugen Korda .názory

„Obyčajný kresťan“ Igora Matoviča, ktorého vytvoril a v pondelok na tlačovej konferencii prezentoval ako druhú nohu „Obyčajných ľudí“, bude mať len jednu, ale dôležitú úlohu.

Eugen Korda

zachrániť jeho štvorčlennú stranu pred pádom do priepasti. K tomu jeho iniciatíva smeruje. A treba povedať, že nejde o žiadne prekvapenie. Možno sa ešte pokúsi zaloviť v rybníku našej maďarskej menšiny. Ani jeho poslanecký klub však nie je s nápadom dohodnúť sa s SMK, teda celkom otvorenými sluhami maďarského predsedu vlády, stotožnený. Skôr naopak. Väčšina je proti. 

Igor Matovič sa snaží verejnosť presvedčiť, že mu ide o chudobných veriacich ľudí, ktorých si kresťansky založené strany nevšímali a nevšímajú a tak ich získavajú komunisti, fašisti a harabinisti. Zabudol však dodať, že on sám je veriaci človek, že v jeho klube pôsobilo viacero kresťansky založených politikov, tak prečo sa o týchto ľudí celých 10 rokov nestaral. Príležitostí na to bolo neúrekom. 

Lenže jeho hnutie práve takíto autentickí kresťania opúšťajú. Odišiel Richard Vašečka a pobalené už má aj Veronika Remišová a nemusí to byť jeho posledná strata. Hovorí sa o viacerých, síce menej známych, ale nie celkom bezvýznamných ľuďoch. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite