Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bude Kiska nakoniec zodpovedný za všetko?

.eugen Korda .názory

Jedným z politikov, o ktorých sa po voľbách do Európskeho parlamentu hovorí azda najviac, je prezident Andrej Kiska.​

Eugen Korda

niektorí rešpektovaní politológovia hovoria, že by si mal dobre rozmyslieť, či vôbec má novú politickú stranu založiť. Vraj bude mať problém zohnať dostatočný počet voličov, ktorí budú ochotní jeho stranu voliť. Vraj môže oslabiť súčasnú opozíciu, a vraj nikto nevie, ako tá jeho strana bude orientovaná a kto v nej bude. 

Som si istý, že prezident Andrej Kiska dobre vie, čo a ako chce urobiť. Myslím si, že čoskoro sa to dozvieme. Už teraz je však isté, že v prípade potreby nielenže vypočuje rozumné volanie PS-Spolu po nejakej forme spájania, ale bude sa aj usilovať, aby podobný prístup zvolila tiež zvyšná časť straníckeho demokratického spektra. Priestor na to tu je. Kresťansky orientovaní politici si po týchto voľbách musia uvedomiť, že jedinou cestou, ako zostať vplyvným politickým zoskupením, ktoré bude reprezentovať kresťanské hodnoty, je spolupráca. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite