Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Filipa Minicha: O troch smeroch jedného Smeru, rozhodenej Marianovej sieti a Británii bez uhlia

.filip Minich .názory ..týždeň

Vládna strana Smer sa štiepi, Kočner potopil ďalší zo svojich kontaktov, Británia vyhlásila stav klimatickej núdze.

Filip Minich

tri smery Smeru

Najsilnejšia vládna strana definitívne opúšťa dlho pestovanú líniu jednoty. Aktuálne to vyzerá, že v Smere sú najmenej tri línie. Prvú predstavuje Robert Fico a jeho najbližší podporovatelia či kontakty na rôzne oligarchické a biznis štruktúry. Táto línia je čoraz toxickejšia a v Smere pribúdajú ľudia, ktorí sa od nej nahlas dištancujú a volajú po zmene. 

„Trúfne si pán Pellegrini vyzvať pána Fica na súboj o post predsedu strany?“

Tí predstavujú druhú líniu, v ktorej čele stojí premiér Pellegrini. Ten čoraz viac rozťahuje ramená a skúša, kam až môže zájsť. Bude zaujímavé sledovať vývoj v tejto strane do parlamentných volieb. Trúfne si pán Pellegrini vyzvať pána Fica na súboj o post predsedu strany? Ak nie, Smer-SD skôr či neskôr skončí ako HZDS. 

Poslednou líniou je marxisticko-nacionalistická, nenávistná, antiliberálna a protizápadná propaganda súdruha Blahu. Premiér ho vyzval, nech zváži svoje zotrvanie vo funkcii šéfa eurovýboru. V skutočnosti mu mal odporučiť, aby si založil vlastnú stranu či prestúpil do KSS.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite