Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Berme naše deti a vnukov vážne

.eugen Korda .názory

Neviem, čo spôsobuje otepľovanie našej planéty. Celkom určite to nebude z otepľovania vzťahov medzi ľuďmi či veľmocami. Tie totiž nie sú veľmi horúce.

Eugen Korda

neviem, či nás o niekoľko rokov, desaťročí, storočí zaleje voda zo stúpajúcich oceánov, alebo sa len zbytočne plašíme. Neviem, či sa ľad v Antarktíde, Arktíde a ľadovce v horách topia len našou vinou alebo je to prirodzený cyklus, podobný cyklom, ktoré Zem pred tisíckami rokov už zažila a nakoniec to prežila. 

Naozaj si neviem zodpovedať, kde sú príčiny všetkých tých globálnych katastrof, o ktorých sa píše a pred ktorými nás varujú poprední vedci. Je to niečo, s čím si môj rozum nedokáže poradiť. Jedno však viem určite. Deje sa tu niečo zlé. Niečo, čo nás ohrozuje. 

Vidíme to aj u nás doma. Firmy, za ktorými stoja chamtiví politici, kántria naše lesy. Zo zdravých stromov robia potravu pre elektrárne a nám potom predávajú predraženú elektrinu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite