Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Fico si z nás urobil pokusných králikov

.eugen Korda .názory

Prípad lieku Heberprot, ktorý Robert Fico po svojej návšteve Kuby s veľkým nasadením propagoval v televízii, jasne odhaľuje skutočný charakter tohto „sociálne cítiaceho" politika

Eugen Korda

ako predseda vlády sa postaral nielen o propagáciu tohto neodskúšaného medikamentu, ale aj o to, aby sme ho v rámci deblokácie priviezli na Slovensko. Nakoniec presvedčil /donútil/ ministra zdravotníctva, nech na výnimku presadí, aby sa u nás mohol používať. 

Poslušnému pánu Druckerovi vtedy ani nenapadlo postaviť sa tejto šialenej požiadavke. Robert Fico bez zaváhania tento liek verejne vychválil, a to aj napriek tomu, že jeho klinické používanie nebolo ani v jednej jedinej krajine Európskej únie schválené. Ani jeho údajne zázračné vlastnosti nepresvedčili USA, aby ho povolili používať. Jednoducho tam neprešiel žiadnymi klinickými skúškami. Keby bol taký účinný a hlavne bezpečný, tak by ním všetky krajiny rady liečili. 

Záznam z relácie V politike v televízii TA3

 To všetko Robert Fico zrejme urobil nielen preto, aby nejakým spôsobom ospravedlnil či vysvetlil svoje nadštandardné vzťahy s komunistickou Kubou, ale v neposlednom rade aj preto, aby sa predviedol ako spasiteľ ťažko chorých diabetikov, ktorým v dôsledku choroby hrozí amputácia končatín. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite