Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orbán dostal poslednú šancu. Prečo Fidesz rovno nevyhodili?

.filip Minich .názory

Maďarský Fidesz má pozastavené členstvo v Európskej ľudovej strane a dočasne prišiel o všetky práva. Nemôže hlasovať ani navrhovať kandidátov.

Filip Minich

 hovoriť o diktáte Bruselu či nespravodlivom karhaní za iný názor, by bolo v tomto prípade scestné. Maďarský premiér Viktor Orbán s bilbordovou kampaňou prestrelil a veľmi dobre to vie. 

Nechať za peniaze daňových poplatníkov vylepiť plagáty s prvotriednym a nechutným populizmom, ktorým urážate vášho európskeho „šéfa” a následne kritikov z vlastných radov označiť za „užitočných idiotov”, je naozaj cez čiaru.

Viktor Orbán bol v Európskej ľudovej strane (EPP) dlhodobo braný ako problémové dieťa, ktoré však „treba radšej nechať ako súčasť rodiny,” tvrdil opakovane Joseph Daul, predseda európskych ľudovcov.

Bilbordová kampaň však mnohých zdvihla zo stoličky. Až trinásť stredopravých strán naprieč EÚ vyzvalo na vylúčenie alebo aspoň pozastavenie členstva Fidesz-u v EPP. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite