Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Michala Magušina: (ne)dôveryhodná prokuratúra, Ficov Most a progresívno - konzervatívne partnerstvo

.michal Magušin .názory ..týždeň

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa rozhodol rozptýliť obavy tlačovou konferenciou, Fico je vďaka Mostu o krok bližšie k Ústavnému súdu a Progresívne Slovensko plánuje partnerst

Michal Magušin

môžeme veriť prokuratúre?

Informácia, že prokuratúra a polícia sa rozhodli časť práce, ktorú robil vyšetrovací tím Petra Juhása, presunúť na policajnú inšpekciu, vyvolala búrku znepokojenia. Úplne oprávnene, dôvodov na obavy bolo dosť. Medzi zainteresovanými ľuďmi napríklad už dlhší čas zaznievala obava, že so zvyšujúcou sa toxicitou zistení, ktoré slobodne fungujúci tím priniesol, bude silnieť aj tlak na to, aby policajti až toľko slobody nemali. Zistenia sa totiž týkajú veľmi vplyvných ľudí v tejto krajine – a tí sú zvyknutí na to, že vybaviť a ovplyvniť sa v tejto krajine dá úplne všetko. 

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa tieto obavy rozhodol rozptýliť tlačovou konferenciou. Pôsobila presvedčivo, argumenty dávali zmysel. Vraj treba vyšetrovací tím odľahčiť, proces urýchliť, pomôcť. A vraj mu máme veriť. Čižnár je ale generálny prokurátor, teda „pán trestného konania“ na Slovensku už päť rokov. Môže sa tváriť dôveryhodne, ako len chce, ale tento pán nesie zásadnú spoluzodpovednosť za to, komu slúžia bezpečnostné zložky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite