Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začal sa útok na vyšetrovanie vraždy

.michal Magušin .názory

Vedia, že to je riskantný a citlivý krok. Dlho sa to báli urobiť, aj sa stále boja. Ale strach z toho, čo môže objektívne a kvalitné vyšetrovanie priniesť, je väčší. Preto útočia.

Michal Magušin

rok od vraždy začínajú prichádzať protiúdery aj vo vyšetrovaní. Saková, odvolávajúc sa na „úniky informácií“, berie časť vyšetrovania z rúk hlavného tímu. Niekoľko dní predtým si na tento ťah „pripravovali pôdu“, rečnili o tom v médiách a „preventívnu správu“ dali aj na vysoko navštevovaný policajný Facebook.

Pravda je pritom v dokonalom protiklade s tým, čo Saková a spol. tvrdia. Tvrdia, že vyšetrovateľovi Juhásovi a jeho tímu veria, chcú len zabrániť únikom informácií. Pravda je, že ak by mohli (ak by necítili veľký tlak médií a verejnej mienky; vďaka, Monika Tódová), Juhása už dávno „odpília“. A teraz sa boja možných výstupov z vyšetrovania tak veľmi, že napriek tlaku skúšajú Juhása obmedziť. Dostať aspoň časť vyšetrovania pod kontrolu, mať cez „svojich vyšetrovateľov“ prístup do spisu, prístup k obvineným, nové možnosti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite