Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prichádza Merkelová: Ako ju privítame?

.pavel Macko .názory

Je len na našej vláde a vrcholných predstaviteľoch V4.

Pavel Macko

či ako končiacu kancelárku, alebo ako predstaviteľku najsilnejšej ekonomiky EÚ a hlavnú nositeľku európskej agendy v čoraz neistejších časoch.

Po týždňoch relatívnej neviditeľnosti Slovenska, s výnimkou domácich nechutností s hanbou presahujúcou ďaleko za naše hranice, sa v najbližších dvoch týždňoch Slovensko opäť dostáva do pozornosti medzinárodnej politiky a médií. Čakajú nás na naše pomery dve významné návštevy. Najprv návšteva nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a ďalší týždeň pravdepodobne aj amerického ministra zahraničných veci Mikea Pompa. 

Načasovanie a kontext takýchto návštev sú vždy dôležité. Na pozvanie predsedu vlády SR už tento štvrtok (7. 2. 2019) prichádza Angela Merkel, ktorá sa má zároveň zúčastniť aj na samite predsedov vlád Vyšehradskej skupiny. Nie je to ani rutinná návšteva a už vôbec nie rozlúčková formálna návšteva dosluhujúcej kancelárky, ktorá už odovzdala vedenie strany svojej nástupkyni. Ide o viac.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite