Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Niekto sa pravdepodobne pokúša zastaviť objasnenie vraždy

.eugen Korda .názory

Ministerka vnútra Denisa Saková a policajný prezident Milan Lučanský sa stretli, aby sa dohodli na krokoch, ktoré by mali zastaviť údajné úniky z vyšetrovacieho spisu.

Eugen Korda

vraj môžu ohroziť objasnenie tohto odporného činu. Na čom konkrétne sa dohodli, to však utajili. Údajne preto, aby sa verejnosť nedozvedela, čo chystajú a vlastne im nezarazila úmysel prekaziť informovanie verejnosti – teda jednoducho povedané  doviesť vyšetrovanie do bodu, keď sa už v objasňovaní nepôjde ďalej. 

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár už tiež začal hovoriť, že s tým prehnaným informovaním verejnosti treba konečne niečo urobiť a zastaviť ho. Vraj je to v záujme objektívneho a čo najskoršieho vyšetrenia. Nervozita vplyvných politikov  ľudí a niektorých oligarchov zjavne kulminuje. Veď bodaj by nie! Vyšetrovatelia sa dostali tam, kde sa podľa všetkého dostať nemali.

„Zoskupenie vplyvných a mocných ľudí začalo operáciu, ktorej cieľom je ochrániť štátnu mafiu.“

S tým nikto nerátal. Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar len ťažko vysvetlí, prečo dal pre svoju potrebu niekoľko týždňov pred vraždou lustrovať Janka Kuciaka. Bolo to azda preto, že ho v spolupráci s Mariánom Kočnerom a Petrom Tóthom chceli nejako diskreditovať, že chceli na neho niečo nájsť, nejakú špinu či drogy alebo zháňali o ňom také informácie, ktoré by sa dali použiť aj inak? Vo svetle týchto zistení, ktoré prostredníctvom novinárov z týždenníka Plus 7 dní vyplávali na povrch, je dnes jasnejšie, prečo sa Tibor Gašpar nechcel vzdať za žiadnu cenu svojej funkcie. A možno je aj jasnejšie, čo na mieste činu robil vtedajší šéf protikorupčnej jednotky Robert Krajmer.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite