Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štyri dôvody, prečo bude Miroslav Lajčák kandidovať na prezidenta

.matúš Baňovič .názory

Minister zahraničných vecí niekoľkokrát vágne odmietol kandidatúru na prezidenta, to však neznamená, že svoj názor nezmení.

Matúš Baňovič

ako príklad mu môže poslúžiť aj Andrej Kiska, ktorý do verejného priestoru vrátil porekadlo: ,,Iba hlupák nemení názor."

Miroslav Lajčák nemal o titulky novín a časopisov v poslednom čase núdzu. Predsa len jeho hra na demisiu oprávnene zaujala viaceré slovenské médiá. 

O Lajčákovi sa totiž napriek jeho lapsusom v minulosti (kauza Evka) hovorilo ako o jednom z tých slušných členov Pellegriniho vlády. Jeho motivácii odísť z vlády pre Globálny rámec o migrácii rozumel málokto. Najmä preto, že počas roku 2018 bolo tých dôvodov na odchod oveľa viac. 

Lajčák však vtedy ani brvou nepohol. Radšej sa držal v ústraní. Z demisie nakoniec aj vďaka prezidentovi Andrejovi Kiskovi nič nebolo, a zdalo sa, že Lajčák sa z mediálneho priestoru vytratil. 

Nie však úplne. A to je prvý dôvod, prečo si myslím, že bude kandidovať na prezidenta. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite