Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Problém Roberta Fica

.eugen Korda .názory

Najväčší problém, s ktorým bojuje bývalý predseda vlády Robert Fico, je on sám. Darmo všetkých uisťuje o tom, že mu na jeho vlastnom politickom osude vlastne až tak veľmi nezáleží.

Eugen Korda

veď vraj dosiahol všetko, po čom jeho postkomunistické srdce celé roky pišťalo. Tak, čo by mal ešte viac chcieť! Tvrdí, že teraz mu už ide len o to, priviesť Smer, dieťa oligarchov, ktorého kolísku spolu s ním strážila v byte na Vazovovej ulici gorila, opäť k volebnému víťazstvu. On sám ju vtedy namiesto materského mlieka výdatne kŕmil Coca-Colou a potvrdil to s fľašou v ruke počas svojho najväčšieho volebného triumfu na oslave v straníckej centrále. To, či bude opäť premiérom, je podľa neho nepodstatné. Lenže Robert Fico zavádza. 

Podstatné je to z mnohých dôvodov. Aj keď sa to snaží nedať na sebe vidieť, je jasné, že premiérska stolička mu strašne chýba. Tak ako narkomanovi droga, tak jemu chýba spoločenské uznanie, honor, celá légia ochrankárov a v prvom rade moc. Tá určite najviac. Viac ako všetko ostatné vrátane žien a bohatého lupu ukrytého niekde v zahraničí. Nie nepodstatným dôvodom, ktorý svedčí o jeho neveľmi dobre ukrývanej túžbe po návrate na Úrad vlády je aj to, že dobre vie, že on je jediným človekom, ktorý s istotou dokáže brzdiť a hatiť všetky pokusy vyšetriť tie megarozkrádačky v rádoch stoviek miliónov eur, ktoré sa odohrali počas jeho vlády. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite