Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O komunistoch, eštebákoch a ich obetiach

.eugen Korda .názory

Je zvrátené, ak v starobe dáva štát viac členom zločineckej organizácie ako ich obetiam. Najlepšie roky svojich životov prežili v uránových baniach v najkrutejších väzniciach.

Eugen Korda

komunisti a eštebáci si na naše pomery dnes užívajú kráľovské dôchodky a tisíce ich pomaly vymierajúcich obetí si zo svojich dôchodkov nemôžu dovoliť dôstojnú starobu. Naozaj sa táto spoločnosť bez hanby prizerá a bude prizerať na túto do neba volajúcu nespravodlivosť bez kúska hanby, bez toho, aby sa aspoň pokúsila trochu zmierniť nielen materiálne, ale aj morálne poníženie nevinných mužov a žien, ktorí za svoje názory trpeli v lágroch? To si naozaj vážime viac našich mučiteľov a zotročovateľov, ako tých, ktorí sa tomu odpornému komunistickému režimu postavili? 

Náhrobný kameň môjho otca sa musel otriasať pri pohľade na to, ako sa na besede so študentmi na Karlovej univerzite v Prahe vyhrievala vo svetle reflektorov jedna z najodpornejších a najnebezpečnejších kreatúr komunistického Československa Alojz Lorenc. Príbeh môjho otca je nielen jeho príbehom. Je aj príbehom našej rodiny a je podobný príbehom desiatok tisíc iných rodín, ktoré komunisti ničili a často aj zničili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite