Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Môže Fico uraziť Lajčáka a pohnevať si ho?

.eugen Korda .názory

Odpoveď je jednoduchá. Nemôže. Ani tak, že napadne Globálny pakt o migrácii.

Eugen Korda

pri jeho zrode  stál Miroslav Lajčák v čase, keď bol ministrom zahraničia SR a zároveň si prihrieval svoju diplomatickú polievočku vo funkcii predsedu Valného zhromaždenia Organizácie spojených národov. Toto dvojjediné postavenie nemá v dejinách samostatného Slovenska obdobu. Miroslav Lajčák za to môže ďakovať len a len Robertovi Ficovi a jeho Smeru. 

Odhliadnuc od toho, kto má v tomto spore pravdu, je isté, že Fico potrebuje Lajčáka a Lajčák Fica. Zatiaľ. Ak by sa chcel náš minister zahraničia uraziť, tak mu na to dal vtedajší predseda vlády a jeho koaliční partneri mnoho príležitostí.  Jemu však  neprekážalo Ficovo koketovanie s Ruskom, obdiv k diktátorskému režimu v Havane, posedávanie v stane Muammara Kadáfího, vyvolávanie utečeneckej hystérie a dokonca spochybňovanie Európskej únie. 

O útokoch na slobodu, slobodné médiá a na novinárov ani nehovorím. Pán Lajčák zarputilo mlčal a neochvejne stál po boku Roberta Fica aj v čase, keď Slovenskom otriasala brutálna vražda dvoch mladých ľudí, Janka Kuciaka a Martinky Kušnírovej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite