Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týžden Michala Magušina: Malý Lacko do basy, Dankova rigorózka odhalená a špión s dlhou životnosťou

.michal Magušin .názory ..týždeň

Ladislav Bašternák dostal päť rokov natvrdo, Andrej Danko medzitým konečne sprístupnil svoju rigoróznu prácu a pán v penzii donášal dvadsať rokov ruskej tajnej službe.

Michal Magušin

bašternák do basy

Malý Lacko, podnikateľ, ktorý sa z garážovej autoumyvárne pri bratislavskom Kamzíku prepracoval do pozície biznismena, v ktorého nehnuteľnostiach bývali či bývajú politické špičky tejto krajiny, bol odsúdený na päť rokov vo väzení za neodvedenie daní a poistného. Zatiaľ neprávoplatne. Sám na súde povedal, že je vinný – i keď na väzenie sa „necíti“, lebo z neoprávnených vratiek daní vo výške dvoch miliónov eur už 1,7 milióna štátu vrátil. Kým právnici sa budú sporiť o to, ako sa má vnímať inštitút účinnej ľútosti a verejnosť sa bude hádať, či je trest pre Bašternáka primeraný, alebo mu mal aj prepadnúť majetok, najzaujímavejšia je aj tak iná otázka. Ladislav Bašternák je naozaj „náš človek“. V jeho komplexe Bonaparte býva Robert Fico. V jeho firme kúpil podiel Robert Kaliňák. Na Donovaloch má priamo vedľa neho chatu Ján Počiatek. Pozná ho Martin Glváč. Malý Lacko je bez akýchkoľvek pochybností súčasťou partie smeráckych špičiek.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite