Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lajčák na Hrad

.eugen Korda .názory

Smer ustavične odkladá chvíľu, kedy konečne oznámi, koho nominuje do súboja o najvyšší ústavný post. V blízkom čase však môžeme byť všetci poriadne prekvapení.

Eugen Korda

verejnosť už pozná niekoľko mien ľudí, ktorí by sa radi stali hlavou štátu a treba povedať, že tých kandidátov je požehnane. Od skorumpovaného sudcu cez vedca, bývalého disidenta, bláznivého ľavičiara, bývalého člena Mečiarovej ochranky, svedka únosu Kováča mladšieho či politika, ktorého charakter rozhoduje, až po obdivovateľa pekne pristrihnutých Hitlerových fúzikov. Je takmer isté, že niekto z tohto zoznamu má šancu ocitnúť sa v druhom kole volieb. Pravda, ak sa nestane to, o čom sa v kuloároch potichu hovorí už niekoľko týždňov. Mesiace intenzívneho úsilia celého vedenia Smeru a niektorých vplyvných oligarchov v pozadí vraj konečne prinášajú ovocie. Miroslav Lajčák je už údajne naklonenýtomu, že zo stoličky ministra zahraničných vecí si presadne rovno na prezidentské kreslo. Ak je to pravda, tak vzhľadom na jeho popularitu je takmer isté, že žiadne druhé kolo prezidentských volieb sa už konať nebude.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite