Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaká sa na to, až Mečiar zomrie?

.eugen Korda .názory

To bolo nadšenia, keď Národná rada svojím uznesením 5. apríla 2017 zrušila tzv. Mečiarove amnestie a Ústavný súd potvrdil, že to urobiť mohla.

Eugen Korda

aj ja som sa tešil, že v dohľadnom čase uvidíme pred súdom stáť ľudí, ktorí únos Kováča mladšieho zosnovali, zrealizovali a podieľali sa aj na skutkoch, dokonca vraždách, ktoré mali tento čin kamuflovať. Prešlo jeden a pol roka. Zdá sa, že naša polícia a prokuratúra konajú v takom utajení a v takom spomalenom režime, že Vladimír Mečiar a jeho komplici môžu celkom spokojne spávať. Všetko nasvedčuje tomu, že neexistuje skutočný záujem, aby sa pred súdom hovorilo o mafiánskych praktikách „zakladateľa štátu“ a o jeho zneužívaní právomocí verejného činiteľa. 

Je záhadné, prečo to vyšetrovanie trvá tak dlho, keď bol celý skutok už dávno vyšetrený a väčšina dôkazov zhromaždená. Je záhadné, prečo sa aj  vo veci zmareného referenda, za ktoré nesie hlavnú zodpovednosť Gustáv Krajčí, ktorý sa o jeho nezákonné zrušenie zaslúžil ako vtedajší minister vnútra, koná tak, akoby súdy mali k dispozícii neobmedzený čas.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite