Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Generálny prokurátor by mal zvážiť svoj odchod

.eugen Korda .názory

Dnešná tlačová konferencia k prípadu vraždy Janka Kuciaka a Martinky Kušnírovej v zásade nepriniesla skoro nič nové.

Eugen Korda

dozvedeli sme sa len to, že vrahovia dostali za svoju „prácu“ odmenu 50-tisíc eur a ako bonus odpustenie dlhu vo výške 20-tisíc eur a že polícia mala o páchateľoch relevantné informácie už zhruba pred mesiacom. Na tlačovej konferencii sa potvrdila informácia, že primárnym cieľom bol Ján Kuciak a jeho snúbenica musela zomrieť len preto, že bola doma. 

Počas domových prehliadok polícia našla zbrane s tlmičmi a náboj, ktorý sa zhodoval s nábojom použitým pri zločine. Verejnosť od dnes pozná aj úlohy, ktoré štyria zadržaní zohrali. Jeden bol strelec, jeden pomocník, jeden sprostredkovateľ a jedna objednávateľka, Alena Zsuzsová, ktorá mala peniaze páchateľom doručiť. Tá pravdepodobne však nie je tou osobou, ktorá by mala stáť na úplnom konci reťazca páchateľov nájomnej vraždy. Polícia na nájdení skutočných objednávateľov stále pracuje a má naozaj dobrú šancu zistiť, kto to bol. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite