Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Dominika Harmana: Spiaci Hrnko a Harakiri v žilinských komunálnych voľbách

.dominik Harman .názory .týždeň

Historik Hrnko zabudol dokonať svoju premenu ÚPN, žilinské KDH nezabudlo na svoju misiu nespájať sa s pravicou a v Európe sa opäť nezmyselne volá po väčšom „hlase z ľudu“.

Dominik Harman

spiaci Hrnko

Vo štvrtok šiesteho septembra vypočúval výbor pre ľudské práva štyroch kandidátov na členov správnej rady Ústavu pamäti národa. Tejto chvíle sa príčetní ľudia, ktorým ÚPN leží na srdci, báli ako čert kríža. Mala to byť veľká chvíľa pre historika Antona Hrnka, ktorý mohol dokonať svoju premenu tohto ústavu podľa svojho gusta. Lenže, čuduj sa svete, nikto zo štyroch kandidátov nie je vyslovene zlý. Skôr naopak. Čo sa stalo? S touto otázkou si nevedia dať rady ani opoziční poslanci, ani aktivisti iniciatívy Pamätaj, a určite ani samotní kandidáti, ktorí možno ešte celkom neveria, že sa tam naozaj ocitli. Veď len uznajte: jeden kandidát je politický väzeň (Borovský), druhého navrhol ktosi z Mostu (Buzalka), tretieho OĽaNO (Šípošová) a štvrtý je Krajňákova pravá ruka, bývalý hovorca ÚPN Juščák, ktorého navyše navrhol Ondrej Dostál. Kandidátov, samozrejme, schvaľuje parlament, no aj keby ich chceli všetkých štyroch odmietnuť, zarobili si minimálne na komunikačnú blamáž.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite