Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Už sa to začalo?

.eugen Korda .názory

Naozaj nechápem, prečo neberieme ochrancov prírody vážne.

Eugen Korda

to nám je naozaj jedno, že tu politici prostredníctvom firiem, ktoré ovládajú ich príbuzní či nastrčené figúrky, doslova pľundrujú lesy? Ochranár Juraj Lukáč o celkom nezmyselnom dotovaní tzv. drevnej štiepky hovorí už celé roky. A keby bolo len nezmyselné. Ono vedie k tomu, že nenásytné firmy bez hanby pľundrujú naše lesy, pri potokoch a riekach rúbu zdravé stromy a robia z nich potravu pre parné kotly, ktoré poháňajú dynamá na výrobu elektriny. Je to pre nich super biznis. 

A my nevedomky z našich daní, lebo tie dotácie sú z nich financované, podporujeme likvidáciu toho najcennejšieho, čo v tejto krajine máme. Nie fabriky na autá, ale naše lesy sú našou budúcnosťou. To by sme si mali konečne uvedomiť. Len milióny zdravých stromov nás môžu ochrániť pred suchom a prívalovými dažďami. 

„Prečo nikto nepovie primátorom, aby konečne zabudli na asfalt a začali používať zdravý rozum?“

Čo však dnes vidíme? Celé kopce, z ktorých niekto vyvliekol všetky zdravé stromy, aby z nich vyrobil elektrinu a hlavne tučný a stále rastúci bankový účet.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite