Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kovboj Čižnár mal opäť husté reči, počkajme si však na reálne výsledky

.dominik Harman .názory

Že pochybila prokuratúra a polícia? Fajn, ale to farmárom spôsobené škody nenahradí.

Dominik Harman

zopakoval sa scenár spred niekoľkých týždňov. Generálny prokurátor zvolal tlačovku, kde s pochmúrnym a nasrdeným výrazom skonštatoval, čo sa všade inde hovorilo už niekoľko mesiacov – táto krajina patrí len vyvoleným. 

Špeciálne na východe Slovenska, a špeciálne, ak ste farmár. Ak máte kontakty, všetko je v poriadku. Ak kontakty nemáte… nuž, otázka je, prečo ste vôbec v tomto biznise. 

A ak to nechápete, vždy je nablízku partia hrubokrkých, ktorí vám to rýchlo vysvetlia. Prípadne ochotní policajti a prokurátori, ktorí za chlapcov zaskočia, keď práve v tej chvíli nemôžu. 

Späť k Čižnárovi. Po jeho ostrej reči neostala ani nitka suchá. Slovné zaucho dostali (opäť  právom) policajti, ministerka Matečná, úradníci z PPA, aj okresní prokurátori. Dotyčných muselo bolieť a to je dobre.

„Cynik by povedal, že husté reči mal práve preto, aby odvrátil pozornosť od tohto nepríjemného faktu.“

Ako doba postupuje a dôkazov o rozkradnutom, chorom systéme s dotáciami pribúda, hrubne aj Čižnárov slovník. Dnes už otvorene hovoril o prokurátoroch, ktorí kašlú na zákon a policajtoch, ktorým ľudia právom neveria. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite