Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vitajte v krajine skutočnej slobody tlače, páni Putin a Trump

.matúš Dávid .názory

Do Helsínk sa prišli porozprávať šéfovia Kremľa a Bieleho domu. Dvaja lídri, pre ktorých sú kritickí novinári rovní škodnej, si nemohli vybrať lepšie.

Matúš Dávid

v anglickom grófstve Buckinghamshire si v piatok po boku britskej premiérky Theresy Mayovej americký prezident Donald Trump zase raz išiel po svojom. Špičkový novinár CNN Jim Acosta mu na tlačovej konferencii nemohol položiť otázku, pretože vraj pracuje pre „fake news“ – ako Trump rád nazýva všetky médiá, ktoré ho dlhodobo kritizujú a dýchajú mu na chrbát. Čo iné je však úlohou serióznych, vyspelých novín, televízií a rádií? Majú vari žurnalisti CNN či The New York Times slepo a nekriticky chváliť každý jeden krok politického lídra, tak ako to robia štátne (a ďalšie poslušné) médiá v Rusku? Majú azda vytvárať skreslenú realitu o dokonalosti a neomylnosti vodcu, tak ako to má vo zvyku severokórejská štátna tlačová agentúra? To hádam nie.

Český prezident, ktorého už v tejto jeho politickej fáze len málokto berie vážne, s obľubou vyzýva na likvidáciu novinárov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite