Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zeman, Babiš a komunisti stvorili nebezpečný paškvil

.matúš Dávid .názory

Česko má novú vládu a premiér Andrej Babiš ju rovno upísal diablovi. Komunisti sa smelo vracajú na scénu a drzé podmienky si pri tvorbe kabinetu kladie aj prezident Miloš Zeman.

Matúš Dávid

je 27. jún 2018. Od justičnej vraždy českej právničky a političky Milady Horákovej uplynulo 68 rokov. Po vykonštruovanom súdnom procese ju dal popraviť totalitný režim, ktorého brutálne praktiky a sociálnu neschopnosť dodnes relativizujú aj niektorí radikálni členovia KSČM. A presne v Deň pamiatky obetí komunistického režimu si títo ľudia môžu už od rána pripíjať šampanským. Na znak víťazstva. V Prahe sa totiž osem mesiacov po voľbách zrodila ďalšia vláda. Je drobná. Telom i duchom menšia, než by mala byť a na aké sme boli u susedov kedysi zvyknutí. A tak je už od kolísky závislá aj od vôle súčasných českých komunistov, ktorí stále inklinujú k tvrdej línii ultraľavice a vzhliadajú pritom k Číne, Kube či Severnej Kórei. Veď kto by ešte dnes v Česku bral vážne Havlov boj za ľudské práva, však?                                            

Českí komunisti sa otvorene stavajú proti členstvu krajiny v NATO, pravidelne prekrúcajú dejiny, strašia ľudí údajným diktátom Bruselu a zľahčujú potenciálne hybridné hrozby z Ruska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite