Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obchoduj s Kočnerom – skončíš v cele

.eugen Korda .názory

Pavol Rusko prešiel vo svojom živote dlhú cestu. Podobne ako jeho dnešný komplic Marián Kočner začínal aj on svoju dráhu v Slovenskej televízii ako redaktor športovej redakcie.

Eugen Korda

potom sa stal predsedom Socialistického zväzu mládeže Slovenska. Na poslednú chvíľu sa v roku 1989 pripojil k Nežnej revolúcii a pritom potichu kolaboroval s komunistami, ktorí si v televízii stále udržiavali, aj jeho pomocou, moc. 

Vladimír Mečiar a Ivan Gašparovič sa postarali, aby dostal licenciu na televíziu. Pomenoval ju Markíza a stal sa jej riaditeľom. Táto najvplyvnejšia súkromná televízia mu roky slúžila nielen ako zdroj miliónových ziskov, ale aj ako nástroj na realizáciu politických ambícií. 

Markíza, stroj na peniaze, však nenechala na pokoji ani dušu jeho bývalého kolegu Mariána Kočnera. Dva týždne pred parlamentnými voľbami v roku 1998 sa mu ju pokúsil ukradnúť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite