Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koho zastupujú protestujúci farmári? Tých, ktorým nespravodlivo berú pôdu

.frédérique Hazéová .názory

Dnešný deň sa možno s výnimkou zatknutia Mariána Kočnera, ktorý vzápätí potreboval prevoz do nemocnice, niesol na kolesách farmárskych traktorov. Gabriela Matečná ho zaklincovala.

Frédérique Hazéová

koho zastupuje táto skupina ľudí a farmárov, ktorá tu prišla? 40 000 farmárov, ktorých máme na Slovensku?“ opýtala sa po stretnutí, ktoré sa neuskutočnilo, ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. 

Najľahšia obrana je útok a ministerka to dnes potvrdila. Nielenže obvinila prezidenta Andreja Kisku zo spoluzavinenia protestov, ale najmä urazila všetkých farmárov, ktorí nasadli na svoje traktory a prišli až do Bratislavy, aby protestovali proti porušovaniu ich práv. 

Matečná na protestujúcich počkala v miestnosti, do ktorej by sa všetci nezmestili. Vzhľadom na to, že farmári už niekoľko hodín pred stretnutím oznámili, že sa s ministerkou stretnú len pod podmienkou, ak ich prijme všetkých, sa pritom mohla posadiť napríklad do jedálne. 

Veľký dav nahnevaných pôdohospodárov však musí byť pre ňu desivý.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite