Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Katastrofa! Nebude čokoláda!

.elena Akácsová .názory

Keby svet išiel ďalej tak, ako funguje teraz, skončí sa to pre ľudstvo katastrofou. Našťastie existujú racionálni optimisti, ktorí upozorňujú na to slovko KEBY.

Elena Akácsová

už pred štyrmi rokmi nás začali strašiť tým, že v roku 2030 hrozí ľudstvu strašná katastrofa! Nebude čokoláda! Podľa dvoch najväčších producentov čokolády, ktorí túto správu vtedy vypustili, je to v tom, že za rok zjeme oveľa viac čokolády, ako sa stihne dopestovať kakaa. Spôsobuje to čoraz väčšia obľuba vysokopercentných horkých čokolád, ale tiež celkovo rastúci dopyt v Číne a klesajúca produkcia na Pobreží Slonoviny a Ghane, kde sa dopestuje až 70 percent svetového objemu. 

Teraz sa objavila ďalšia správa, tentoraz strašia vedci z Kalifornskej univerzity, na vine je okrem pažravých čokoholikov aj globálne otepľovanie. Dátum je posunutý o desať rokov ďalej, a to mi dáva nádej, že ani s koncom čokolády to nebude také žeravé a definitívne, ako so všetkými doteraz ohlasovanými katastrofami.   

„Omylom pesimistov je tendencia všetko extrapolovať.“

Pesimistické strašenie koncom sveta, prosperity, alebo aspoň vyčerpaním zásob je ľuďom vlastné odjakživa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite