Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strana za neslušné Slovensko

.elena Akácsová .názory

Keby zneužili slogan #Allforjan alebo #niejenamtojedno, tak je to „len“ nechutné a odsúdeniahodné. Ale založiť si stranu pod ukradnutým názvom Za slušné Slovensko je zvrátené.

Elena Akácsová

uverme na chvíľu tomu, že niekto si naozaj chce založiť politickú stranu a naplniť ju programom, pre ktorý mu najpresnejšie vyhovuje práve názov Za slušné Slovensko. Tak populárne slovné spojenie, toľko ľudí chce to isté, že ho len náhodou použili aj nejakí organizátori protestov. 

Uverme, že to nie je zákerné obsadenie toho označenia s cieľom zmiasť ľudí podporujúcich protesty a robiť organizátorom neskôr (už ako majitelia registrovanej značky) problémy. Pristúpme na hru a oficiálne vyhlásenie Magdy Želeňákovej, zakladateľky strany (ktorá v minulosti pracovala ako hovorkyňa ministerstva pôdohospodárstva pod vedením Ľubomíra Jahnátka, a predtým bola redaktorka RTVS) že chce: „vytvoriť priestor pre to, aby bolo možné využiť pozitívnu silu verejných nálad.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite